“Gefeliciteerd, je bedrijf bestaat vandaag 1 jaar!”

*Tududu* deed mijn telefoon. Een nieuwe mail, van Knab: “Gefeliciteerd, je bedrijf bestaat vandaag 1 jaar!” Hè, nu al? Ik scroll de kalender op mijn telefoon terug naar 12 mei 2017 en verrek, daar staat als reminder ‘Inschrijven KvK’. Wat is dat snel gegaan. Ik kan het echt even niet geloven. Maar Knab heeft gelijk, ik ben alweer een jaar zelfstandig ondernemer.

En wat een bijzonder jaar is het geweest. Met als hoogtepunt het verrassingsfeest dat mijn lieve vriend Sven voor mij organiseerde om de start van mijn eigen bedrijf te vieren!

Mijn eerste jaar als ondernemer in cijfers

  • 14 opdrachtgevers
  • 7 websites geschreven
  • 35 blogs
  • 25 interviews
  • 1 workshop contentmarketing
  • 2 print publicaties
  • 1 videoscript
  • 2 persberichten
  • 94 social media updates

Hoe dat ging? Nou zo…

Ik viel dankzij mijn inspiratiebron Tim Daalderop meteen met mijn neus in de boter. De door hem doorgespeelde lead werd mijn eerste grote klant: FieldBuddy. Ik reisde drie dagen per week van Zwolle naar Amsterdam om het team op locatie te ondersteunen bij het vermarkten van hun automatiseringsoplossing voor de technische buitendienst. Ik ben trots op het eindresultaat van mijn periode bij deze leuke eerste klant: een strakke website met heldere teksten.

Klant van het eerste uur

Een andere klant van het eerste uur is Watermelon. Je weet wel, dat hippe jonge softwarebedrijf uit Utrecht dat chatbots bouwt. Als één van hun techredacteuren mag ik mij regelmatig verdiepen in de wereld van de artificial intelligence en klantenserviceautomatisering. Dat ziet er zo uit.

Alleen maar softwarebedrijven?

Ik hoor je al denken: “Heb je alleen maar voor sofwarebedrijven gewerkt?”. Zeker niet! Ik heb ook een kijkje in de keuken mogen nemen van Arto Edelsmeden, waar Pernille en Mayken hun cursisten de kneepjes van het oude ambacht leren. Mijn bezoek aan hun workshop resulteerde in de teksten op hun site. Verder heb ik me in diverse facetten van het onderwijs verdiept voor Concreet Onderwijsproducten, Feuerstein Kenniscentrum en CINOP.

Oude bekenden

Ook heb ik oude bekenden als klant mogen verwelkomen: Daniëlle Spaans van Your Competitor en Kees Verschoor van Turacien. Van de laatste kun je binnenkort een gloednieuwe website bewonderen: www.turacien.com. Een andere website – die ik geschreven heb – die binnenkort live gaat is www.dutchdevices.nl. Een IoT-bedrijf uit Hasselt dat track-en-trace en NB-IoT technologie gebruikt om data te verzamelen.

Waar ik op dit moment mee bezig ben

De komende dagen leg ik de laatste hand aan nieuwe teksten voor de website van Pruis Schilderwerken. Die zullen later deze maand online verschijnen (denk ik). Daarnaast werk ik op het moment één dag per week voor de Zwolse start-up Butler.tv. Op locatie uiteraard, want daar kan ik gewoon met de fiets naartoe (ook wel eens lekker). Het eerste hoogtepunt hebben we bij Butler.tv al te pakken: de bètaversie van de narrowcastingsoftware is succesvol gelanceerd. Je kunt hem nu gratis uitproberen.

Wat er allemaal in de pijplijn zit houd ik nog even voor me. Maar één ding is zeker, ik hoef me ook het komende jaar niet te vervelen!

Eindeloos veel leuke collega’s

Naast al deze prachtige projecten heb ik veel leuke collega’s gehad bij mijn klanten, maar ook bij de co-working community LaunchLab in Zwolle. Een geweldige werkplek voor startende ondernemers die behoefte hebben gezelschap en kennisverbreding. Ze zeggen dat het leven van een zzp’er eenzaam is… ik kan het tegendeel bewijzen!

Om een lang verhaal kort te maken

Ik heb enorm genoten van mijn eerste jaar als ondernemer! En ik raad het iedereen aan die verlangt naar eigenaarschap, vrijheid en niet bang is om een gokje te wagen.

Comments

Reageren?

Vul in wat je zoekt en druk op Enter.