Het out-of-office debacle

Iets wat zo eenvoudig lijkt, kan opeens een hele interessante wending krijgen. Dit besefte ik me toen ik ‘even’ mijn out-of-office in wilde stellen.

Oké… ik werk veel voor IT-bedrijven, maar dat betekent niet dat ik zelf een held ben met computers. Ik kan er prima mee overweg hoor. Maar zodra het te ingewikkeld wordt, richt ik mij  tot mijn grote vriend: Google.

Google weet raad

De vrolijk gekleurde browser weet altijd raad. Vandaag ook. Ik kon de afwezigheidsassistent niet vinden op mijn Apple Mail. Dus vroeg ik Google hoe ik mijn out-of-office moest instellen. Ik vond al snel het antwoord op mijn vraag. Ik voerde de instellingen precies zoals aangegeven op het voorbeeld in et voilà! Een prachtig out-of-office bericht. Mijn vakantie kan beginnen! Dacht ik…

500 e-mails in één klap beantwoord

Tot de eerste, echte, out-of-office berichten binnendruppelden. O help. Blijkbaar had ik niet een out-of-office ingesteld, maar had ik met mijn vakantiebericht iedereen uit mijn inbox verblijd. Mijn mailserver had meer dan 500 mails beantwoord.

Vriendelijke reacties

Niet alleen klanten, ook klantenservices werden gespamd. Zo ontving ik al snel diverse vriendelijke mails dat mijn verzoek was ontvangen en dat de klantenservice ernaar streefde mijn bericht binnen 2 werkdagen te beantwoorden. Nog vriendelijker waren de bezorgde berichtjes van klanten en bekenden, die me vertelden dat er toch echt wat mis was met mijn e-mail. Want ze hadden niet 1, maar tientallen e-mailberichten van me ontvangen.

Top-of-mind

Oké, mijn blunder had er in ieder geval toe geleid dat ik weer helemaal top-of-mind ben bij mijn klanten. Het kan erger… Met die gedachte was mijn initiële paniekaanval weer wat gedaald en begon ik er de humor wel van in te zien. Dus mailde en appte ik de klanten die het ergst getroffen waren en vroeg ze hoeveel mails ze van me ontvangen hadden. Waarom? De klant met de meeste out-of-office mails krijgt van mij een overheerlijke chocoladereep!

Ga jij er vandoor met de chocoladereep?

De teller staat inmiddels op 31. Heb jij nóg meer spam-mails van mij ontvangen? Claim dan jouw chocoladereep door mij een screenshot van jouw Lotte-inbox te sturen. En krijg je dan een out-of-office mail? Dan werkt het eindelijk naar behoren.

FYI

Oh ja, mocht je het nog niet gehoord hebben: ik ben dus lekker op vakantie. Vanaf 1 september ben ik er weer.

Ik wens je een hele fijne zomer!

Vul in wat je zoekt en druk op Enter.