Zwolle gaat de strijd aan: creëer binnen 54 uur je eigen startup

Het Amerikaanse event ‘Startup Weekend’, bedacht door Techstars, heeft de Zwolse bodem bereikt! Op 10 t/m 12 november gaan diverse teams met elkaar de strijd aan om binnen 54 uur het beste startup idee van Zwolle te ontwikkelen.

Studenten, programmeurs, designers, innovators en ondernemers, iedereen kan meedoen! Tijdens dit weekend (vrijdag-zondag) word je uitgedaagd om een nieuw bedrijf op te zetten onder vakkundige begeleiding van mentoren en experts. Op zondag presenteren de teams hun resultaten aan de jury. De Zwolse wethouder René de Heer zal hier onder andere bij aanwezig zijn.

Wat kun je verwachten?

Pitchen

Het weekend begint op vrijdagavond, de deelnemers krijgen de kans om binnen 60 seconden hun idee te pitchen. Daarna volgt een stemronde en worden er teams gevormd rondom de meest populaire ideeën.

Race tegen de klok

Op zaterdag wordt er de hele dag gewerkt aan het maken van een prototype, het uitwerken van een businessmodel en het testen van het businessidee onder klanten. Zondag gaat de race tegen de klok verder. De teams krijgen de tijd om verder te werken aan het product. Aan het eind van de middag demonstreren de teams hun eindproduct aan de jury en wordt er een winnaar gekozen. Het winnende team krijgt een prijzenpakket waarmee het zijn startup verder kan ontwikkelen.

Uniek karakter

Het unieke aan dit event is dat LaunchLab een stichting is en dan ook geen graantje van jouw idee mee wil pikken! Dit maakt het event heel betaalbaar en laagdrempelig voor iedereen. Op deze manier geeft LaunchLab iedereen de kans om te leren hoe je een startup bouwt. LaunchLab is afhankelijk van sponsors die innovatie en ondernemerschap in de regio belangrijk vinden. In Zwolle zijn dat bijvoorbeeld Gemeente Zwolle, Deloitte, Hanz, TradeCast, Heineken, De Stadsbakker en Arslan & Ter Wee Advocaten.

Wat, waar & wanneer?

  • Startup Weekend Zwolle
  • 10 t/m 12 november 2017
  • ‘Hanz’: Hanzeplein 11-27, 8017 JD Zwolle
  • Voertaal tijdens event: Engels

Ik ben erbij, jij ook?

Deze unieke kans laat ik niet aan mij voorbij gaan. Voor het hele weekend betaal je slechts 60 – 85 euro (minimaal studententarief, maximaal ondernemerstarief). Eten en drinken, goodiebag en natuurlijk talloze inspirerende workshops en ontmoetingen zijn inbegrepen. Wil jij ook meedoen? Meld je dan aan via deze link.

Wie kunnen er mee doen?

Iedereen! Heb je geen idee, ben je geen IT-er, maar wil je op een andere manier jouw bijdrage leveren? Meld je gewoon aan! Goede ideeën ontstaan juist als er veel mensen van verschillende achtergronden samenkomen. Zelf heb ik ook geen idee uitgewerkt of de ambitie om een startup te leiden. Ik wil het gewoon graag beleven, mijn bijdrage leveren als copywriter en marketeer en geïnspireerd worden.

Ik hoop je te zien op 10 november!

 

 

Reageren?

Vul in wat je zoekt en druk op Enter.