Werkwijze copywriting

Kennismaken

Ik start ieder project door kennis te maken; met jou en je bedrijf. Ik kom bij je langs en neem graag een kijkje achter de schermen van je bedrijf. Zijn we een match? Dan definiëren we samen de opdracht, de doelgroep en de doelen van de tekst(en).

 • Input verzamelen

  Om mijn teksten body te geven heb ik input nodig. Die input kan ik op verschillende manieren verkrijgen:
  • Je levert zelf input aan
  • Ik doe deskresearch
  • Ik houd een interview
  • Combinatie van het bovenstaande

 • Creatie

  Ik ga voor je aan de slag een schrijf een heldere, doelgroepgerichte tekst.

 • Feedbackronde & Finetuning

  Jij geeft feedback op de tekst. Op basis van jouw feedback pas ik de tekst(en) aan.

 • Publicatie

  Afhankelijk van het soort tekst en de gekozen media, plaats ik de tekst zelf of stuur ik de publicatie waar gewenst aan.

Nog een stapje verder helpen

Van interview naar tekst

Mijn favoriete (en de meest efficiënte) manier om input te verzamelen is door een interview te houden. Ik vraag jou, of jouw specialist, het hemd van het lijf. Wees gerust, het is geen kruisverhoor. Ik vraag alleen vaak nét wat verder door, zodat ik precies de informatie boven tafel krijg die jouw doelgroep graag wil horen. Deze informatie is de basis voor mijn tekst.

Research

Een andere, veelgebruikte manier van informatie verzamelen is natuurlijk door middel van deskresearch. Ik bekijk jouw website en marketinguitingen en doe onderzoek naar concurrentie en de doelgroep. Wat schrijven jouw concurrenten over dit onderwerp? Wat zijn onderwerpen waar veel op gezocht wordt? Wat zijn slimme keywords die ik in de tekst kan gebruiken, zodat hij ook nog eens goed scoort in Google? Al deze vragen beantwoord ik met mijn onderzoek.

Creatie, feedback en finetuning

Is alle input binnen? Dan is het mouwen opstropen en aan de slag! Jouw verhalen vertaal ik naar scherpe, doelgroepgerichte en converterende teksten… waar niet alleen jij als organisatie, maar ook de doelgroep zich in herkent. Jij controleert de tekst en voorziet mij van feedback. Daarna volgt de finetuning. Ik verwerk jouw feedback in de tekst en lever de definitieve versie bij je op.

Publicatie en distributie

Wil je dat ik de tekst ook op jouw website publiceer en deel via jouw marketingkanalen? Geen probleem. Ik beheer voor diverse klanten hun social media pagina’s en maak ook graag een nieuwsbrief op in Mailchimp. Wil je de publicatie en/of distributie zelf doen? Helemaal prima! Ook wil ik in samenwerking met andere bureau’s of collega’s de distributie voor je aansturen. Kortom, er is veel bespreekbaar.

Redigeren

Heb je in jouw team één of meerdere talentvolle bloggers? Of schrijf je zelf teksten, maar kun je wel wat hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het bedenken van een goede intro of titel, of het vergroten van de vindbaarheid van je tekst, of moet er enkel wat structuur in je teksten komen? Ook dan kun je bij mij terecht. Ik schrijf niet alleen graag zelf, ik vind het ook hartstikke leuk om andermans teksten nog een beetje mooier, doelgroepgerichter, diepgaander en leesbaarder te maken.

Vul in wat je zoekt en druk op Enter.